AI introduceren in organisaties

© Getty Images/iStockphoto

AI voor bedrijven

Reimagine is vorige zomer opgericht om organisaties te helpen kansen in artificiële intelligentie (AI) te identificeren. De Brusselse start-up zoekt en implementeert AI-technologie in functie van de bedrijfsstrategie en de doelstellingen van de klant. Zo werkt Reimagine aan de integratie van een innovatieve chatbot in de website van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, waarmee burgers ook betalingen kunnen uitvoeren.

Onpartijdig advies

“Samen met de organisatie stellen we een AI-roadmap op”, zegt oprichter Baudouin Thomas, die 25 jaar heeft gewerkt voor Accenture. “Daarin brengen we de mogelijkheden van technologie zoals machine en deep learning, natural language processing, chatbots en robotics in kaart. Onze adviezen zijn altijd onpartijdig. Reimagine is voor honderd procent onafhankelijk, waardoor we oplossingen kunnen kiezen in functie van de specifieke uitdagingen.”

Belgisch ecosysteem

België telt heel wat veelbelovende start-ups en techgroeiers die zich bezighouden met artificiële intelligentie. Ze zijn vaak gespecialiseerd in specifieke deelgebieden. “Belgische oplossingen hebben een belangrijk voordeel tegenover de grote internationale spelers”, stelt Baudouin Thomas. “Hun taal- en spraaktoepassingen kunnen beter overweg met het Nederlands en het Frans. Ook de manier waarop ze omgaan met dialecten, is een belangrijke troef van stemapplicaties.”

Team van acht

Baudouin Thomas, die als onafhankelijk bestuurder in de raden van bestuur van Argenta en Start it@KBC zetelt, bouwde samen met zijn twee medeoprichters een team uit. “Dat bestaat uit acht doorgewinterde professionals, die allemaal een sterk business- of IT-profiel hebben”, zegt hij. “Ze bouwden ieder hun expertise op in robotics, Java-ontwikkeling, enzovoort. Die ervaring gebruiken ze nu voor de implementatie van schaalbare, veilige en performante AI-oplossingen bij onze klanten.”

Ondernemers tekenen hun zakenidee weleens op een bierviltje. Elke week stellen we een starter voor aan de hand van zo’n startersviltje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content