‘De kracht van vertrouwen’

© DT

David Tielemans, de bezieler van de grafische groep INNI, houdt van de Franse Alpen. Hij is een verwoed skiër en snowboarder. De veertiger haalt ook energie uit zijn looptochten met vrienden in het Pajottenland.

Wat is het beste boek dat u las?

Kunnen is zilver, willen is goud, de bestseller van reclameman Paul Arden. Hij heeft een no-nonsensekijk op communicatie en hoe je met problemen kunt omgaan. Het boek is helemaal niet hoogdravend. Tijdens het lezen kwam ik mezelf weleens tegen.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat onze grafische sector wordt geconfronteerd met een disruptiegolf, is duidelijk. Maar de schaal waarop dat gebeurt, daar zijn veel mensen zich niet van bewust. Het komt op ons af, je ziet het niet onmiddellijk, maar de snelheid van de verandering is indrukwekkend.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik ben een verwoed skiër en snowboarder. Ik ga graag naar de Franse Alpen. Ik ga ook veel lopen met vrienden, ik haal daar energie uit. Ik woon op de taalgrens in het Pajottenland, je komt buiten en het gaat meteen omhoog en omlaag. Mocht ik in de bergen wonen, dan zou ik minder lopen en meer skiën.”

Wat wordt volgens u onderschat?

“De kracht van vertrouwen. Je weet wel hoe belangrijk het is, maar toch is het moeilijk dagelijks vertrouwen te geven aan mensen en vertrouwen te krijgen. Vertrouwen geven helpt mensen vooruit.”

Wat is de fout waaruit u het meeste leerde?

“Als student heb ik geïnvesteerd in iets waar ik helemaal niets van kende. Dat heeft me wel leergeld gekost. Zeker in het verleden heb ik beslissingen genomen over zaken die ik niet voor 100 procent begreep. Ook al laat je je door experts bijstaan, dat is heel moeilijk. Schoenmaker blijf bij je leest, heb ik geleerd. Ik sta open voor innovatie, maar ik moet weten waarover het gaat en hoe het ineen zit.”

Wat was uw beste investering?

“Wat ik het meeste gebruik en niet zou kunnen missen, is mijn smartphone.”

Wie of wat wordt overschat?

“De menselijke technologie. Bij elke natuurramp zie je dat wij, mensen, nederig en bescheiden moeten zijn. De kracht van de natuur is veel sterker dan al onze technologie samen.”

David Tielemans (44) is algemeen directeur en bestuurder van de grafische INNI group.

'De kracht van vertrouwen'
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content