‘We zijn toch mensen onder elkaar’

© Debby Termonia

Jean-Paul Van Avermaet Cluster managing director België, Frankrijk, Luxemburg, Marokko bij G4S

“In het bedrijfsleven mis ik soms het integer met elkaar omgaan. Ik houd van correct interpersoonlijk gedrag. We zijn toch mensen onder elkaar. Dat betekent dat je als leider aandacht hebt voor kleine dingen. Berichtjes van medewerkers, ook voormalige medewerkers, kan ik niet links laten liggen. Maar je moet ook stop kunnen zeggen wanneer je merkt dat iemand niet correct met je omgaat.”

“Het is makkelijk te voorspellen tot aan het gebouw aan de overkant van de straat. Wat zal gebeuren over twee tot drie jaar, is nog niet zo moeilijk. Velen hebben het moeilijk met wat achter het gebouw zit, wat in tien jaar zal gebeuren. Leiders die zich daarop richten, moeten durven alles los te laten wat ze weten. Ik bewonder de gecombineerde inzichten van Peter Hinssen en Steven Van Belleghem. Peter kijkt voorbij het gebouw, terwijl Steven al concreet kijkt naar de komende jaren.”

“Sina geeft leiding op een zeer zorgzame, bedachtzame en innemende manier. Vergelijk het met de moederbeer uit Brother Bear. Op een warme manier, met een duidelijke focus, gedreven en in balans, maar ook vrolijk. Dat zie je niet vaak. Veel vrouwen in topfuncties krijgen mannelijke leiderschapskenmerken, terwijl ik graag meer vrouwen aan de top zou hebben wegens de verschillen met mannen.”

Sina Cordes QHSE-S tender coordinator & compliance officer bij DEME Group

Tot nu toe werden de keuzes over het verloop van mijn carrière vaak voor mij gemaakt. Naar het buitenland trekken, terugkeren, die keuzes werden van buiten beïnvloed en dat maakte het ook wel makkelijk. Dankzij de gesprekken met Jean-Paul ben ik gegroeid naar een punt waarop ik klaar ben om zelf knopen door te hakken, zeker nu er niets op mijn pad komt om die beslissing te beïnvloeden.”

“Het is belangrijk je eigen leiderschapsstijl te bewaken. Je bereikt het meeste of je hebt de grootste impact als je jezelf blijft. De impact is kleiner als je het profiel van iemand anders overneemt. Het heeft voor mij geen zin een positie in te vullen met een stijl die niet bij me past. Als dat de voorwaarde zou zijn om door te groeien, dan zou ik liever mezelf blijven op een lagere positie in de hiërarchie.”

“Jean-Paul is een leider die vertrouwen kan opbouwen door zijn visie te delen. Hij is zeer vooruitziend, heeft overzicht en weet waar hij naartoe wil. Tegelijk is hij als leider zeer begaan met die mensen die voor hem werken. Hij zet zijn mensenkennis in om te coachen, om te zorgen voor uitdagingen, om strategisch en creatief te werken, maar ook om mensen te verbinden. Dat is een mooie combinatie, die ervoor zorgt dat je medewerkers je sterk in vertrouwen durven te nemen.”

Young Leaders/Inspiring Mentors is een traject van de leiderschapsorganisatie Lead-In, dat een ervaren leider koppelt aan een jonge wolf. Geïnteresseerd? Schrijf u dan in voor de volgende cyclus via info@lead-in.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content