Man met een plan

TIGER WOODS Wil beter doen dan de legendarische Jack Nicklaus. © ZUMAPRESS.com

Tiger Woods speelt deze week zijn eerste toernooi van het jaar: de Farmers Insurance Open op het fantastische parcours van Torrey Pines (South) in San Diego in Californië. Het is een wedstrijd waar de Amerikaan van houdt. Zijn naam staat er al zeven keer op de erelijst.

Na een lange moeilijke periode, waarin hij werd geplaagd door een hardnekkige rugblessure, zette Tiger Woods in 2018 een indrukwekkende comeback neer. In een paar maanden klom hij van de duizendste naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst. Met het Tour Championship in Atlanta won hij zijn eerste grote toernooi sinds 2013. Dat is een klein mirakel voor iemand die twee jaar eerder verloren leek voor topsport. Woods zegt dat hij zijn beste swing en zijn fijne balgevoel helemaal heeft teruggevonden. Dat scherpt uiteraard zijn ambitie. De Amerikaan heeft al veertien majors op zijn naam staan en denkt nog maar aan één ding: zijn vijftiende toernooi van de Grand Slam winnen. Dat zou sterk zijn, want de vorige moeten we al gaan zoeken in 2008, met de US Open – een eeuwigheid geleden. Woods heeft zijn programma voor 2019 zo opgesteld dat hij normaal moet pieken tussen april en juli, de periode waarin de Masters van Augusta, het PGA Championship, de US Open en de British Open op het programma staan.

Woods, die 43 is, is ervan overtuigd dat hij nog altijd de kans heeft om beter te doen dan de legendarische Jack Nicklaus, die achttien grandslamtoernooien heeft gewonnen. 2019 wordt daarom een cruciaal jaar. “Ik zal minder toernooien spelen dan vorig jaar, om ontspannen en geconcentreerd aan de afslag van de toptoernooien te komen”, zegt hij. Tiger Woods is een man met een plan.

2018 was voor hem het jaar van de geruststelling. Hij weet nu dat hij weer kan golfen zonder pijn. Nu schakelt hij een versnelling hoger en wil toernooien winnen. Maar de lat ligt zeer hoog. De concurrentie is veel sterker dan in het begin van de jaren 2000, toen de Amerikaan boven iedereen uitstak. Die uitdaging gaat Woods niet uit de weg. Zijn afslag gaat bijna even ver als die van Brooks Koepka, Justin Thomas en Dustin Johnson, de nieuwe generatie. Als Woods nu ook nog zijn beste niveau in het korte spel terugvindt, is alles weer mogelijk.

Tiger Woods kijkt ook en vooral uit naar de Masters op de Augusta National, zijn favoriete parcours waar hij de mooiste bladzijden in de geschiedenis van de golfsport hielp te schrijven. Natuurlijk hoopt hij er nog een aan toe te voegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content