Hoog in de bol

Om zakenrelaties in hogere sferen te brengen, kun je een tafel reserveren in een restaurant met spectaculair uitzicht. In La Villa in the Sky bijvoorbeeld, het restaurant op de 23ste verdieping van de IT-toren. Of in restaurant Horseele in de Ghelamco Arena, dat een indrukwekkend zicht biedt op de grasmat van KAA Gent. Aan het uitzicht hangt in beide gevallen ook een prijskaartje. Voor een couvert in de glazen box van La Villa in the Sky op het dak, waar het ‘s winters koud kan zijn, moet men rekenen op 200 euro en meer. Voor restaurant Horseele gaat het om 150 euro per persoon. Dan is het restaurant van het Atomium meer bescheiden van prijs voor een minstens even spectaculair uitzicht.

Het mythische monument werd ontworpen door ingenieur André Waterkeyn ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1958. Het restaurant bevindt zich in de hoogste bol. Bezoekers worden gecontroleerd voor ze in de lift stappen, waarna de liftboy hen in 22 seconden naar 95 meter hoogte brengt. Bij helder weer ontvouwt zich daar een adembenemend mooi panoramisch uitzicht. De exploitatie van het restaurant is al tien jaar in handen van Alexandre Masson (voorheen bistro Le Prévot en rotisserie Le Variétés). De kwaliteit van bediening en het eten is min of meer constant en goed. De koks kiezen voor de betere seizoenproducten van lokale kwekers en een Belgische kookstijl. Het repertoire op de spijskaart en de wijnkaart is uitgebreid, wordt gepresenteerd op iPad, is overzichtelijk opgesteld en gemakkelijk in gebruik.

Onze keuze ging naar het viergangenmenu (68 euro). Gepocheerd ei met pompoen en broodkorstjes was een stevig wachthapje. Het menu opende met eendenlever in gekruide crumble van speculaas, vergezeld van appelgelei, chutney van witloof, Luikse siroop en brioche. Het fondante visvlees van half gegaarde zalm combineerden de koks met ravioli gevuld met lekkere slakjes uit Warnant en mousseline van bloemkool. Het hoofdgerecht was hindefilet, opgediend met wildsaus, puree van pompoen en hazelnoot, rösti en peer in wijnsaus. Het nagerecht was op spektakel afgestemd: een chocoladebol gevuld met puree van peer, slagroom en meringue. Wij vonden dat de gaartijden en de smaken over de hele maaltijd juist zaten en gingen positief gestemd weer de lift in.

Atomium ***

Plein van het Atomium

1020 Brussel

Tel. 02/479.58.50.

www.belgiumtaste.be

Zondagavond gesloten

Driegangenlunch 35 euro, terroirmenu 48 euro, ontdekkingsmenu’s 68 euro en 78 euro

Grote tafels tot 30 personen en mogelijkheid de onderliggende bol individueel af te huren.

Kader: brengt de sfeer van de Expo ’58 terug

Onthaal en bediening: op brasserieniveau

Keuken: Belgische terroirgerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content