Alles in evenwicht

© Daniel Geeraerts

De realisatie van het gezondheidscentrum en restaurant Dôme, aan de rand van het Zoniënwoud, heeft bijna drie jaar geduurd. Het restaurant opende in november en de afdelingen schoonheid en gezondheid zijn intussen ook klaar. De drijvende kracht achter dat project is de Waalse Isabelle Manneback. Ze is een spraakwaterval, die vertelt over haar bijna-doodervaring, die haar tot inzicht bracht en haar deed realiseren dat alles op aarde liefde is. Haar verlichtende wetenschappen zijn voor niet-ingewijden gelardeerd met een flinke dosis hocus pocus. Ter ondersteuning van haar theorieën creëerde ze de Dôme, een plek om tot inzicht te komen en het evenwicht terug te vinden.

De wereld van Isabelle betreed je via de centrale ingang. Links is de receptie, waar je afspreekt voor een passende verzorgingsbehandeling. Loop je door naar achteren langs de ecoboetiek met gadgets, zoals houten vogelhuisjes waaruit vrolijke vogelgeluiden komen, dan ontvouwt zich een aangenaam, in natuurvriendelijke materialen opgebouwde eetzaal.

In de open keuken zwaait chef-kok Julien Vandeneste de plak. Hij werd opgeleid in betere eethuizen en kiest voor een gezonde kookstijl. In het glas komen gedynamiseerd water, sapjes en natuurwijnen. De bereidingen op de kaart zijn bedoeld om te delen en zijn redelijk van prijs. Het repertoire is ingedeeld in twee hoofdstukken: gerechtjes zonder dierlijke sporen en faunagerechten met vis en vlees. Brood, frieten, zout of peper komen niet op tafel.

Wij kwamen met twee en bestelden eerst gegrilde rapen, penen en bieten met gekonfijte knoflook, crumble van granen en gember en een lekkere opgeklopte pesto van groene kruiden en amandel (9 euro), en gepocheerde babyprei met mimolette en vegetale oester (Mertensia Maritima) als braaf smakend gerechtje (12 euro). De topper van de avond was inktvis met gepofte boekweit en sojakaramel (19 euro). Smakelijk vlees van vier weken gerijpt lenderibstuk van Hereford-rund werd opgediend met vleesjus en een boeket van kruiden en scheuten (17 euro).

In Dôme wordt je al etende gezond. Wij bestelden nog een speculaasgalette met pruimen, ijzerkruid en matchacrème (8 euro) en gebak van donkere chocolade en gember (7 euro). Voor twee betaalden we 100 euro en dat vonden wij een evenwichtige prijs voor een evenwichtige maaltijd.

Dome

Steenweg op Waterloo 15

1640 Sint-Genesius-Rode

Tel. 02/358.17.45

www.dome.bio

Kader: met natuurlijke materialen verbouwde villa aan de rand van het bos

Onthaal en bediening: vooral in het Frans, vriendelijk

Keuken: evenwichtig, gezond en smakelijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content