Easy rider

© THOMAS SWEERTVAEGHER

De West-Vlaamse topmanager Philippe Hamers gaat graag fietsen in Zuid-Frankrijk, hij droomt van een skydive in Dubai en vindt dat de impact van de brexit overschat wordt.

Wat was uw grootste avontuur?

“Meer dan twintig jaar geleden was ik op zakenreis in Kazachstan. We werden opgehaald aan de luchthaven in Almaty. We zijn nooit in ons hotel geraakt omdat onze chauffeur zijn wagen tijdens die rit total loss reed. Hij nodigde ons uit in zijn joert. We zijn op een familiefeest beland, waar we de beste stukjes van het schaap konden proeven: de neus, de ogen en oren. We zijn daar van het ene avontuur in het andere gerold.”

Het beste boek?

“Ik lees niet zoveel, maar Onward van Howard Schultz, de topman van Starbucks, is me bijgebleven. Een verhelderend en verrijkend boek over hoe je transformatieprocessen tot een goed einde kunt brengen zonder aan het DNA van de firma te raken.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Als ik de tijd heb, haal ik mijn koersfiets van stal om te fietsen in de Vlaamse Ardennen. Tijdens de vakantie ga ik het liefst fietsen in Zuid-Frankrijk.”

De fout waaruit u het meeste leerde?

“In mijn eerste baan moest ik een verkoopkantoor oprichten in New York. We zijn er met veel enthousiasme en dynamisme, maar te weinig voorbereiding ingevlogen. Ik heb daaruit geleerd dossiers grondig voor te bereiden.”

De beste film?

Darkest Hour met Gary Oldman in de rol van Winston Churchill. Hij heeft er een Oscar voor gekregen.”

Waar droomt u van?

“Ik zou graag eens als een easy rider langs de Great Ocean Road cruisen in Australië. Ook een skydive in Dubai staat op mijn lijstje.”

Wie of wat wordt overschat?

“De impact van de brexit op het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Ik denk dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Er zullen wel oplossingen komen om de handel vlot te laten verlopen. De kracht van de Vlaamse bedrijven is dat ze zich continu heruitvinden.”

Uw beste investering ooit?

“Investeren in menselijk kapitaal. Het verschil wordt gemaakt door de juiste mensen in je team.”

Het beste bier?

“De Quadrupel van La Trappe spant voor mij de kroon.”

Philippe Hamers (54) is de CEO van de Britse beursgenoteerde vloerbekledingsgroep Victoria.

Easy rider
© THOMAS SWEERTVAEGHER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content