In de defensie

© DANIEL GEERAERTS

Het restaurant van de Ghelamco Arena heeft een eigen ingang en is ook open als er geen wedstrijden zijn. De bezoeker kijkt er uit over de grasmat. Het eerste decor – een ruime voetbalkantine – was te kil voor de grote ruimte. Daarom koos KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte voor een radicale verandering. De trendy inrichting ging op de schop en maakte plaats voor het weelderige decor van een chique Londens penthouse. Antieke Perzische tapijten, nostalgische schemerlampen, een Engelse bibliotheek uit de negentiende eeuw, antieke fauteuils bekleed met opulente stoffen, koloniale vintage objecten en een open haard moeten het thuisgevoel aanwakkeren. Ook de vergaderruimtes, met of zonder zicht op het veld, zijn heringericht in huiselijke sfeer.

De chef-kok, Danny Horseele, bleef en paste zijn kookstijl aan de nieuwe omgeving aan. Via klassieke geïnspireerde bereidingen wekt hij ook via het bord het thuisgevoel op. Horseele is intussen 64 jaar en heeft alles meegemaakt: van de klassieke keuken naar de nouvelle cuisine en van de nouvelle cuisine naar de moleculaire keuken. Hij werd bekend als topkok van zijn restaurant ‘t Molentje in Zeebrugge, waar hij dertig jaar bleef en twee Michelinsterren binnenhaalde. Hij leidde als sterrenkok tientallen jonge koks op, onder wie Gert De Mangeleer van Hertog Jan, die jarenlang zijn rechterhand was.

Wij kozen het vijfgangenmenu, dat werd voorafgegaan door enkele brave hapjes. De eerste bereiding was kingkrab met vadouvan-kruidenmengeling, slaharten, crunch van tomaat, radijs en sorbet van basilicum. Dat was een mooi gerecht met complexe smaken. Hopscheuten en langoustines volgden in gezelschap van een gepocheerd eitje, ibericoham en saus met witbier. Melklam kreeg het gezelschap van asperges en morieljes in bruine saus, en daarbij kwam een kommetje met navarin. De klok was hier duidelijk even teruggedraaid. Na de kaas was er een fris, maar verder weinig opwindend nagerecht van bloedsinaasappelen, meringue en vanille.

Wij hadden van Danny Horseele al meer spectaculair vuurwerk gezien. De maaltijd werd begeleid door aangepaste wijnen die weinig te vertellen hadden, waardoor de verwachte pairing uitbleef. Met het nieuwe decor en de nieuwe kookstijl wordt duidelijk defensief gespeeld.

Restaurant Horseele ****

Ottergemsesteenweg Zuid 808

9000 Gent

Tel. 09/330.23.20

KAA Gent, Ghelamco Arena, ingang H, Parking P1 & PA

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

Kader: als een klassiek ingerichte penthouse in Londen

Onthaal en bediening: correct en anoniem

Keuken: aandacht voor klassiek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content