3 vragen aan Alexander Tuteleers

Wat kan ArtAssistant dat andere onlinekunstplatforms niet kunnen?

“We bieden een palet aan diensten aan, waarvoor je je anders via verschillende platformen moet registeren. We hebben bijvoorbeeld een gratis tool voor verzamelaars om hun kunstcollectie te inventariseren. Maar je kunt ook voor 25 euro een werk laten schatten. Musea kunnen het platform gebruiken om hun bruiklenen transparanter en efficiënter te doen verlopen. En handelaars kunnen kunstwerken verhandelen op de marktplaats. Zij kunnen hun website op ArtAssistant zelf bouwen, zodat het stockbeheer ook interactief gebeurt.”

Wat is er disruptief aan?

“We zijn een geïntegreerd platform dat al die diensten samen aanbiedt. Voor de handelaar is dat een enorme tijdwinst, een verzamelaar weet in één oogopslag wat hij in huis heeft, hoeveel het waard is, wat nog verzekerd moet worden. En belangrijk: ArtAssistant is transparant, maar het gaat discreet met die informatie om.”

Wat is het verdienmodel?

“8 procent van de wereldwijde kunstverkopen gebeurt online. Als een werk verkocht wordt via het platform, betaalt de verkoper een percentage aan ons. Een profiel aanmaken is gratis, maar een handelaar kan kiezen voor een betalende abonnementsservice. Dan heeft hij toegang tot meer functies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content